Op Verkenning
Wie zijn wij?Wie_zijn_wij.html
CoachingCoaching.html
Visie en werkwijzeVisie_en_werkwijze.html
Waarom op verkenning?Waarom_op_verkenning.html
ContactContact.html
Aanbevolen websitesAanbevolen_websites.html
Workshops
 

Workshops:


1. De kracht van gedachten; je kunt meer dan je denkt


In deze workshop gaan we in een klein groepje ervaren wat de kracht van je

gedachten is en hoe je er invloed op kunt uitoefenen. Wat gaat er op een dag zoal

door je hoofd? Welke gedachten komen er steeds terug? Zijn dit helpende

gedachten? In deze workshop wordt je je (meer) bewust van je gedachten en

ervaar je de kracht die ze hebben. Je krijgt handvatten hoe je je gedachten kunt

beïnvloeden en daarmee je gevoel, gedrag en resultaat.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor medewerkers die last hebben

van piekeren en/of voor medewerkers die graag hun zelfvertrouwen vergroten.


2. het stuur in eigen handen: hoe neem je de regie


Herken je het dat je soms verstrikt kan raken in alles dat je MOET doen en bereiken? 

Dat er verschillende gedachten over van alles en nog wat door je hoofd gaan en dat je uiteindelijk niet meer weet wat je nu echt wilt? 

Je schakelt door naar de automatische piloot.

Het gevoel dat je wordt geleefd door de zogenaamde ‘waan van de dag’ groeit.

In deze workshop verkennen we jouw binnenwereld. Welke kanten en kwaliteiten gaan er in jou schuil en hoe kun je deze het beste inzetten? Er ontstaat bewustwording en daarmee vergroot je je keuzemogelijkheden. Dit vormt een goede basis voor (meer) eigen regie.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor medewerkers die het gevoel hebben op te gaan in de waan van de dag en graag meer keuzemogelijkheden hebben en eigen regie voeren.


3. masterclass assertiviteit: wat wil ik zelf?


Veel mensen worstelen met assertiviteit. Hoe stel ik grenzen en misschien nog wel meer: hoe herken ik mijn grenzen? Vaak is er al over je grens gegaan op het moment dat je er last van hebt. Hoe ben je dit moment voor en kun je op een manier, die voor jou prettig voelt, je grens aangeven? Trouw blijven aan jezelf en toch de grens aangeven. Hoe doe je dat?

In deze workshop kijken we vanuit jouw behoefte en jouw persoonlijkheid naar dit thema en wordt er zorgvuldig en op maat gewerkt.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor medewerkers die zichzelf soms vergeten of op een tweede plaats zetten en een stap willen zetten in het herkennen en erkennen van hun eigen grenzen.


4. de speelplaats; experimenteren met gedrag


Hoe kom je over op de ander? Hoe komt het dat je met de beste intenties iets doet en toch verkeerd begrepen wordt? Welk effect krijg je als je totaal ander gedrag inzet?

Je wordt uitgenodigd om te experimenteren met je eigen gedrag. Het gaat niet om “het goed” doen. Sterker nog: probeer eens wat er gebeurt als je het helemaal “fout” doet. In deze workshop krijg je op een actieve en speelse manier inzicht in je eigen gedrag en manier van (non-verbaal) communiceren. Actief, met humor en afgestemd op jouw persoon.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor mensen die graag meer inzicht willen krijgen in hun gedrag en manier van communiceren en die hun handelingsrepertoire willen vergroten.


5. In verbinding: hoe maak en houdt je contact met jezelf en de ander


Herken je het dat je soms uit contact raakt als het spannend wordt? Dat je door irritatie eigenlijk niet meer kunt luisteren naar de ander. Dat je handelt en dan achteraf denkt:” had ik maar...” of “ dat zou ik toch niet meer doen?”

In deze workshop ga je ervaren hoe je in verbinding met jezelf blijft, ook als het spannend wordt. Hoe je contact maakt met de ander zonder (het contact met) jezelf te verliezen.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor medewerkers die overrompeld worden en/of blokkeren in spannende situaties.


6. praktisch aan de slag; eigen casuïstiek oefenen


In deze workshop ga je met een professionele trainingsacteur aan de slag. Je mag je eigen situaties aandragen of je “laten verrassen” door de acteur. Je krijgt direct het effect van je gedrag te zien en ontvangt heldere feedback. Er is ruimte om een situatie meerdere keren te oefenen zodat je met een goed gevoel de deur uit gaat.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor medewerkers die leren door te doen en ervaren.


7.  Opstelling; wat doet agressie en lastig gedrag met je


Wanneer je te maken krijgt met emoties, agressie, of ander, voor jou, lastig gedrag gaat er van alles door je heen. Soms ben je je daar bewust van en soms gaat het als in een waas aan je voorbij. Je handelt op dat moment en later komen de vragen, gedachten en gevoelens boven. Waarom deed je wat je deed?

In deze actieve en dynamische workshop gaan we hiermee aan de slag. We verkennen een aantal kanten of eigenschappen in jou. Deze gaan we opstellen op een plek in de ruimte en het woord geven. Wat hebben ze je te vertellen?

Deze wonderlijke manier van werken verschaft snel inzichten in je eigen gedrag en keuzes.

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor medewerkers die nieuwsgierig zijn naar waarom ze soms doen wat ze doen.


Mocht uw interesse gewekt zijn, neem dan gerust contact met ons op.